Benschop Speelplezier
Benschop Speelplezier
Smalzijde 25 b
4243 JP Nieuwland
0183 56 11 72 - info@benschopspeelplezier.nl

De valzone van een trampoline

Voor het aanschaffen van een trampoline is het aangeraden om rekening te houden met de ruimte rondom trampoline. Deze ruimte wordt ook wel de 'valzone' genoemd. Dit moet een vrije ruimte zijn met een straal van 1,5 meter rondom uw trampoline.

Voor het aanschaffen van een trampoline wordt het aangeraden om rekening te houden met de ruimte rondom trampoline. Deze ruimte wordt ook wel de 'valzone' genoemd. Dit moet een vrije ruimte zijn met een straal van 1,5 meter rondom uw trampoline.

Vrij van gevaarlijke voorwerpen

Het gebied van de valzone rondom de trampoline moet vrij zijn van gevaarlijke voorwerpen. Deze vrije ruimte biedt namelijk veiligheid bij het vallen naast de trampoline en zorgt ervoor dat de kinderen zich niet kunnen bezeren tijdens hun val. Wilt u de trampoline wel graag afschermen? Dan is het mogelijk om een heg rondom de trampoline te plaatsen.

Een zachte ondergrond 

De valzone van een trampoline kunt u veiliger maken door de oppervlakte te bedekken met rubberen tegels of gras. Hierdoor komen uw kinderen bij een val op een zachte ondergrond terecht en hebben zij minder kans op verwondingen, als botbreuken en schrammen.

Veiligheidsnet voor uw trampoline

Om het voor uw kinderen nog veiliger te maken, raden wij het aan om een veiligheidsnet te bevestigen aan een trampoline. Onze veiligheidsnetten zijn eenvoudig op het huidige systeem van een trampoline te plaatsen. Of kies voor een trampoline met veiligheidsnet.

Neem contact op 

Heeft u toch nog vragen over de valzone van een trampoline? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

1967-berg-elite-inground-green-tattoo-430.jpg

Waarom Benschop speelplezier?

  • Scherpe tarieven
  • Maatwerk is mogelijk
  • Made in Holland
  • Grootste showtuin van Nederland
  • Ook voor (kinder)feestjes


Reserveer nu voor de speeltuin

  • Uitgebreid betaalgemak: