Benschop Speelplezier
Benschop Speelplezier
Smalzijde 25 b
4243 JP Nieuwland
0183 56 11 72 - info@benspelen.nl
 • Scherpe tarieven
 • Grootste showtuin van NL
 • Enorm aanbod
 • Made in Holland
 • Maatwerk is mogelijk

Hoe lang gaat een trampoline mee?

Hoe lang gaat een trampoline mee? Dit is geen rare vraag als u ziet dat de aanschafprijs voor trampolines best hoog is. In deze blog vertellen we u alles over de levensduur van verschillende trampolines. 

De springmat van de trampoline

De springmat van de trampoline is vaak het eerste onderdeel dat vervangen moet worden. Dit komt doordat deze het vaak zwaar te verduren krijgt. Het meeste druk bij het springen wordt uitgeoefend op de springmat en de veren. De springmatten gaan vaak 2 tot 5 jaar mee. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de mat en of deze gebruikt wordt met of zonder schoenen.

Het frame van de trampoline

Een van de meest duurzame onderdelen van een trampoline is het frame. Het frame is namelijk vaak gegalvaniseerd staal waardoor deze lang meegaat. Op Avyna trampolines zit hier zelfs levenslange garantie op. Zo weet u zeker dat u optimaal kunt genieten van het frame van uw trampoline.

De veren van de trampoline

Naast de springmat wordt er ook erg veel druk uitgeoefend op de veren van de trampoline. Dit betekent dat de veren zullen slijten. Ook al zijn de meeste veren gemaakt van opgerold gegalvaniseerd staaldraad. Mocht u nu toch uw veren willen vervangen, dan zit er bij de Avyna trampolines en Akrobat trampolines 10 jaar garantie op de veren.

Het juiste onderhoud heeft invloed op de levensduur

Natuurlijk heeft u ook zelf invloed op de levensduur van uw trampoline. Een van de eerste dingen waar u op kunt letten is om de trampoline te gebruiken zonder schoenen. Hierdoor vermindert u de slijtage aan de springmat. Daarnaast hebben we voor u nog de volgende tips:

 • Maak de trampoline schoon zonder schoonmaakmiddelen: agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de stof aantasten. Gebruik daarom lauw water met zeep. 
 • Controleer elk seizoen uw trampoline: het kan zijn dat onderdelen niet helemaal goed meer vastzitten waardoor deze kapot kunnen gaan. Loop dus elk seizoen uw trampoline na. 
 • Bescherm uw trampoline: haal tijdens zware sneeuw of regenval de springmat van uw trampoline en berg deze veilig op. Zo behoudt u de kwaliteit. 

Voorkom verkeerd gebruik

Wij begrijpen volledig dat u zo lang mogelijk van uw nieuwe trampoline wilt genieten. Om u hierbij te helpen bieden wij u verschillende toepassingen voor uw Avyna trampolines en Akrobat trampolines. Denk hierbij aan trampoline trapjes, afdekhoezen en veiligheidsnetten. Zo kunt u altijd op een juiste manier gebruik maken van uw nieuwe trampoline. 

Koop trampolines van de beste kwaliteit

Bent u op zoek naar trampolines van de beste kwaliteit? Wij bieden u een groot assortiment Avyna trampolines en Akrobat trampolines. Hierbij krijgt u standaard fabrieksgaranties die uiteenlopen van 5 jaar garantie tot levenslange garantie. Zo kunt u optimaal genieten van uw nieuwe trampoline.

Bekijk onze trampolines
Klantbeoordelingen
Beoordelingen van onze klanten:
9.2 van 1 10
9.2 / 10 - 62 beoordelingen
62 Benschop Speelplezier beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen
23-08-2022
Snelle levering Goede kwaliteit Aardig personeel...
 • Uitgebreid betaalgemak:
 • Ideal
 • Cash